keskiviikko 3. joulukuuta 2014

LONTOON JOULU......oli yhtä säihkettä! Kävimme viime viikolla O:n kanssa pikapyrähdyksellä kaksin todistamassa, että Oxford Street oli puettu epäilemättä kimaltavimpaan iltapukuunsa, niin uskomatonta juhlavalaistusta saimme ihailla rakennuksesta toisensa jälkeen. 
Suurimpina ja kauneimpina hohtivat isoimpien tavaratalojen jouluikkunat. Selfridge oli muuttunut Elfridgeksi ja tavaratalon ainakin tusinan verran näyteikkunoita oli puettu saduiksi, Hannusta ja Kertusta Ruususeen, glitteriin puvustettuna ja lavastettuna.

Niitä ihmetellessäni, ihaili lavastaja ennemminkin naapuritalo Marks&Spencerin panostusta megalomaaniseen videoseinään, jossa kuva vaihtui koko ajan muutaman sekunnin välein...

Mutta hei, emme me glamourille hanttiin laittaneet! Visiitti oli niin lyhyt, että noista parista aikuisten vuorokaudesta täytyi ottaa taas kaikki nautinto irti. Niinpä säihke antoi satumaisen silauksen matkan muille nautinnoille, hyville ruoille ja viineille, Savoy-teatterin aukottoman ammattitaitoiselle musikaalille ja Sohon kaduilla ihastelluille vanhoille rakennuksille niin, että nyt koko matka tuntuu kuin nopeasti viuhahtaneelta kimmeltävältä unelta...6 kommenttia:

 1. Oi mitkä kimallukset! Ihanaa. Lontoo-ikävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, ihan häikäisi noiden ikkunoiden edessä...

   Poista
 2. Aikamoista, jotenkin epätodellista. Upea joutsen, on siinä monia tunteja suunniteltu ja rakennettu noita ikkunoita, hienoa, että joku saa tehdä sitä työkseen.

  VastaaPoista
 3. Todella epätodellista. Ja tällaisella koristelulla on tietysti myös monta eri katsantokantaa, sen hiilijalanjälkeä en viitsi edes miettiä (kun tietysti myös lentämällä paikanpäälle mentiin...). Mainontaahan tämä myös on, omanlaistaan kilpavarustelua eikä suinkaan vain ihmisten ilahduttamiseksi tehtyä. Mutta myös tietynlaista taidetta tuo somistaminen ja tällainen illuusioiden lavastaminen on. Tällä kertaa siis valokauneus vetosi vahvasti, niin pimeä aika kun meneillään on!

  VastaaPoista
 4. Isossa Maailmassa osataan tuo joulukoristelukin hiukan paremmin kuin Suomessa. Tai ainakin se on hulppeampaa. Mutta ehkä meille sitten paremmin sopii maanläheinen ja luonnollinen tyyli.

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...