torstai 7. marraskuuta 2013

TUKHOLMAA JA TULIAISIATeimme taannoin ystäväperheen kanssa pyrähdyksen Tukholmaan. Mukana oli kuusi alle kouluikäistä lasta (no Hermanni on rajatapaus muutenkin), mutta reissu oli suksee! Säät suosivat, lapset viihtyivät kun oli jokaiselle kaveri koko ajan, ruoat olivat laivalla aivan mahtavat (se on kyllä aina yhtä yllättävää mutta ville viking se osaa kokata!) ja muutama tunti naapurimaassa hujahti hauskasti!
                  Södermalmilla lähellä terminaalia oleva raitiovaunumuseo oli huippu! Harva museo tarjoaa noin paljon sekä aikuisille että lapsille - museo oli informatiivinen, kaunis ja toiminnallinen. Kukaan meistä ei ehtinyt pitkästyä ja lapset olivat innoissaan oikeista raitovaunu- metro- sekä bussin ohjaamoista, joissa sai käydä ajamassa. Ohessa oli vielä ihana lelumuseokin.
              Muutamat kilometrit Tukholman puolella taittuivat kahdilla vaunuilla seisomalautoineen, välillä Briojen kyydissä oli uskomattomat 4 lasta...

Tässä pari kuvaa Söderistä:Helsingissä oli hieman odotusaikaa ennen junan lähtöä ja päätimme mennä Kiasman kahvilaan, joka olisi tarpeeksi iso vaunukaravaanille ja lapsille. Aulassa olevasta pop up -kojusta tein löydön: 
Jo vuosia sitten ihastuin Anni Rapinojan luontotöihin mutta itselläni missään muotoa ei hänen töitään ole ollut. Mm. pajunkissoista tehdyt korkokengät ovat huikaisevat, ja siinä ne olivat, kortissa, kuten meriruohosta tehty aivan aidon näköinen turkki! 
Mutta tarttui ulkomailta myös maallisempiakin tuliaisia, mm. jokatytön välttämättömyystuote:
kylmälaukku! Eikö ole ihana?! 
Edellisessä kulkeutuivat hienosti ehjänä nämä pyhämuroastiat ja sokeripihdit, (välttämättömyyksiä molemmat)
sekä pitkään etsimäni leipälautaset (7 kpl:tta, n. euron kappalehintaan).Lautaset ovat ilmeisesti oikeasti olleet seinälautasina, ja niissä oli jokaisen takana signeeraus Margit ja vuosiluvut 1961 lähtien vuoteen -68, jolloin viimeinen lautanen oli maalattu. Mitenköhän lautaset olivat Ersta diakonin kirpputorille joutuneet, kenties vietettyään vuosikymmeniä jonkun seinällä? Mutta herkät ja taidokkaasti maalatut kukkakuviot iskivät silmää tälle romantikolle, kyllä hyvää kannatti odottaa! (O:kin oli eri tyytyväinen, kun oli jo pitkään syönyt kuulemma leipänsä talouspaperin päältä...)

Skål på den saken!

11 kommenttia:

 1. Aivan ihania löytöjä! Erityisesti kaikki lautaset. Ja Söder on niin kaunis. Meillä on eka vuosi aikoihin, ettei olla käyty Tukholmassa. En tiedä viitsiikö enää kylmällä ja pimeällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se paras aika sielläkin taisi juuri mennä. Tuo parin viikon takainen oli sinne eteläänkin päin hyvän tuurin sää, oli lämmin ja aurinkoinen päivä niin, että kävely kaupungilla ja puistossa oli ihana nautinto!

   Poista
 2. Ihanatihanat leipälautaset- niiden tarinaa voi vaan arvailla! Heti alko tekeen mieli perhematkalle Tukholmaan...

  VastaaPoista
 3. Oho- Vesa yllätti! Oikeesti se olin minä!

  VastaaPoista
 4. No yllätti totisesti mutkin! Ehti jo silmät laajentua (leipä)lautasiks: onks mulla tosiaan noin herkkä uus mieslukija?! ;D ;D

  VastaaPoista
 5. Mun bestiksen mies teki sille hääkengiksi pajunkissakorkkarit. Ne oli ihanat ja tietty Rapinojan innoittamat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, ei ole edes osannut haaveilla, että tuollaiset saisi oikeasti! Onpa ihana lahja. Olisivat kyllä sopineet munkin hääkengiksi kun mulla oli pajunkissoja kimpussakin :)

   Poista
 6. Kivan kuulonen reissu ja erittäin kivoja löytöjä. Leipälautaset erityisesti.

  VastaaPoista
 7. Melkein jo haistan ton kirpparin! Stukholma on aina joteski ihana, nenällä päähän löydöt kyllä teidän huvilaan!
  Noista leipälautasista taidan kirjottaa joulupukille : ) hyvää isäinpäivää!

  VastaaPoista
 8. Joo, pane vaan pukille viesti seinälautasista hyvinä leipälautasina! :)

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...