tiistai 2. syyskuuta 2014

PIKKU PIHAJUHLAT


Miksi? Siksi, että tämä tönö kaipasi tupaantuliaisia ja siksi, että olin keväästä asti puhunut naapuruston tytöille Ystävyyden juhlista. Viime talvena nimittäin välinsä tulehtuivat niin, ettei kukaan enää halunnut lähteä toisilleen kylään ja kaikki olivat yksinäisiä. Kevään lämpö onneksi kuitenkin sulatti sydämiä ja avasi ovia ja kesän korvalla teimmekin ystävyydelle uudet säännöt. Tällöin lupasin, että mikäli kaikki pinnistäisivät kesän oikein ystävällisinä, juhlisimme sitä kunnolla! Sen aika oli tullut. 


Ensin "Vuohenlinnan pormestari" nousi juhlallisesti parvekkeelle avaamaan juhlat puheellaan. Puhe oli viisas ja kaunis ja mm. vaati kaikkia ottamaan toiset huomioon ja leikkeihin. Määräily kiellettiin ja kompromissit tulivat pakollisiksi. Päätimme tämän seurueen olevan kylän Ystävyyden seuran perustajajäseniä ja antavan esimerkkiä kaikille muille omalla ylevän ystävällisellä käytöksellään.
Puheen jälkeen aukesi alakerran herkkukioski. Myyjiksi oli tunkua mutta edeltävän puheen hengessä, päätimme toimia "myyjinä" pareittain ja vuorotellen. Kioskin emännät saivat kuitenkin aloittaa tarjoilun:
Juhlat pidettiin nyyttärihengessä ja tarjottavat olivat perinteisiä ja helppoja.

Herkuttelun jälkeen ystävät koettelivat ystävyyden sääntöjä ryhmäkeinumisella, kärrynpyöräkisalla, tanssimalla, valokuvaamalla, muodostelmapyöräilyllä ym. Näiden jälkeen siirryttiin kokeilemaan kolmen makuupussin jakamista yläkertaan...


ovessa pilkottavaan lappuun oli Kanelia kirjoittanut seuraavan tekstin:
"leikkimökin ovi on aina auki ja olet tervetullut leikkimään"


Lopuksi tytöille jaettiin sopimuksen sinetiksi "ystävyyden sormukset", jota katsomalla muistaisi aina, että ystävällisesti käyttäytyminen on supertärkeää! 
huomaa piiilokuvassa herkkujen kerjääjä... p.s tuo yläkerrassa näkyvä leveä lauta on tulevan liukumäen aukon edessä. O on suunnitellut alkuperäispiirustuksiin siis mäen, jota kesällä voisi laskea altaaseen (?) ja talvella siitä saa alkunsa jokatalvinen (paitsi viimetalvinen) koko pihan pituinen pulkkamäki...

Muuttaessamme Vuohenlinnaan 2010, jouduimme purkamaan isäni minulle ja siskolleni rakentaman leikkimökin, joka oli jo liian huonossa kunnossa. Mökki oli valmistunut neljävuotis- syntymäpäivilleni. Nyt siis jo viime kesänä tehty mutta vasta tänä kesänä viimeistelty uusi leikkimökki on valmis, rakennettu samalle paikalle kuin edellinen, meidän perheen isän tekemänä, meidän tytöillemme, kutakuinkin saman ikäisille kuin minä ja siskoni olimme reilut 30 vuotta sitten. Ajan ratas on pyörähtänyt mutta leikki jatkuu...


t: pormestari19 kommenttia:

 1. Ihanat juhlat ja hienosti soviteltu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkä mä voisin tosiaan harkita sivutoimista rikossovittelijan uraa, sen verran on tuota sovittelukokemusta kertynyt tässä viime vuosina :D

   Poista
 2. Oih, ihanat ystävyyden juhlat ja mahtava leikkimökki. Näin pitäisi kaikki riidat sopia...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olimme itsekin oikein tyytyväisiä juhijoita!

   Poista
 3. Ihana juhlan aihe ja veikeät nuo ulkoverhoilun eriväriraidat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Raitoihin sain inspiraatiota Heinähattu ja Vilttitossu -elokuvan pastellisesta värimaailmasta :)

   Poista
 4. Voi ihana mikä postaus♥ Ja mikä ihana mökki ja juhlanaihe♥ Hienosti on herkkujen kerjääjä maastoutunut..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo mutta Nirppu osaa myös kerjätä erittäin selväsanaisestikin. Ja kyllä hän herkkuja sai maistaakin ;)

   Poista
 5. Kylläpä teillä on ollut draamaa siellä, mutta hienoa, jos sopu nyt syntyi ja jäi pysyäkseen. Ranskanpastilli on kyllä leikkimökkien aatelia, heti alkaa leikityttämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sä muistit :)! Ranskanpastilliksi tosiaan ristin mökkerön viime syksynä maalipinnan saatuaan. Ja mä totisesti myös toivon, että juhlien kaunopuheet olisivat menneet lapsukaisten takaraivoihin, nähtäväksi jää...;)

   Poista
 6. Oih, ihana mökki <3 Pitkään oon etsinyt netistä vinkkikuvia täydelliseen leikkimökkiin ja tässä se on! Meillä on ensi kesänä tarkoitus rakentaa mökki ja siihen on nukkumaparvi ja parveke ollut myös suunnitelmissa. Tuo on täydellinen! Eikä juhlatkaan yhtään hullummilta kuulosta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi mahoton, kiitos! Kiva jos rakennelmamme inspiroi noin :)

   Poista
 7. Voi suloisuus miten ihana ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, aika makeahko siitä leikkimökistä tosiaan tuli ;D

   Poista
 8. Ensinnäkin, voiko löytyä parempaa aihetta juhlaan! Ja sitten: Milloin tuossa teidän leikkimökissä on seuraava vapaa viikko? :) Ihana!

  VastaaPoista
 9. Hah, kiitos! Eiköhän tässä syyskuussa ala tilaa löytyä ;D...

  VastaaPoista
 10. Voi mitä juhlia siellä on viettety, tämähän on vallan mainio idea joka on ehkä pakko toteuttaa myös Saltunraitilla :)

  VastaaPoista
 11. Jestas miten ihana leikkimökki!
  Tai tuo on pikemminkin minihuvila! :)
  Kerjääjäpötköttäjä on ihana ♥

  VastaaPoista
 12. Kiitos paljon, kyllä me melkoisen tyytyväisiä mökkeröiseen ollaan itsekin :)

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...