maanantai 11. elokuuta 2014

JATKO-OSA JUUTINMAALTABillundista ja Legolandista lähdimme ensin bussilla ja sitten junalla kohti Kööpenhaminaa. Matkalla odottelimme junan lähtöä pienessä ja kauniissa Vejlen kaupungissa sen verran, että ehdimme pitää pienen piknikin, pyörähtää paikallisessa kirkossa, pelata aukion suihkulähteen reunalla killiä ja paikata yhden mukulakiviportailta hypänneen lapsemme polvet.


Kööpenhaminassa nautimme hotelli Avenuesta ja tietenkin Tivolista. Yhden päivän saivat äidit kierrellä kirpputoreilla (joita Köpiksessä on varsinkin Norrebrossa joka korttelissa), kun isät chillasivat kuuden lapsen kanssa puistoissa ;). Olivatpa käyneet myös jokiajelulla katsomassa pienen Merenneidon patsasta.

Tivolissa käytin aikani enimmäkseen kuten edellisessäkin huvipuistossa: kärrytellen pienimpien kanssa, kahvilla ja jätskillä, nauttien mahtavista istutuksista, vanhoista hienoista rakennelmista (Köpiksen tivoli on maailman toiseksi vanhin huvipuisto, perustettu jo vuonna 1843!), väreistä ja iloisen meluisasta tunnelmasta. Tosin täällä huvipuistossa jo kaksivuotiaatkin pääsevät melkein kaikkiin laitteisiin vanhempiensa seurassa.Helteisen tivolipäivän iltana lensimme vielä kotiin. Oli ihana huomata kuinka tulomatkan eli ensimmäisen lentomatkan jännitys oli muuttunut lapsissa rennoksi innostukseksi taivaallenousua kohtaan. Auringonlasku Itämeren ja pilvien päällä kruunasi rankan mutta ihanan ensimmäisen isomman koko perheen ulkomaanmatkan!


4 kommenttia:

 1. Näyttipä ihanalta! Tarkempia koordinaatteja kirppiksistä vastaanotetaan! Ihana Tivoli. Me ollaan käyty siellä itsenäisyyspäivänä pikkupakkasessa, teemana oli venäläinen talvi ja ilmassa lejui paahdettujen manteleiden tuoksu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tivoli on kyllä varmasti ollut ihana tuolloinkin, voisin kuvitella, koskapa se oli ihana myös syksyn hämyisessä illassa, jolloin itse siellä viime syksynä olin.

   Poista
 2. No voihan...kommentti taisi kadota avaruuteen.
  No uusiksi..:) Mikä onni ja ilo paistaa karusellissa ratsastavan tytön kasvoilla..:) Kirpparit kiinnostavat täälläkin...tuliko tehtyä ostoksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, noiden lastensa onnea paistavien ilmeiden eteeni sitä ihminen tekee aika paljon :) Laitan teille kirpparikoordinaatteja myöhemmin...

   Poista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...