keskiviikko 21. elokuuta 2013

LEIJONATYTTÖViikonloppuna vietettiin meidän pienen Elli Molla Inkerin 2 vee synttäreitä. Aika osaa juosta. Voi kunpa et juoksisi niin! Juurihan Kanelia oli samanikäinen, sössötti ja ikisi tuossa kiinni, ja nyt jo painuu kyläluutana pitkin naapureita, pyöräilee, pärjää ilman minua. Hermannin pienuutta on jotenkin vaikeampi muistaa, täytyisi katsoa videoita noilta ajoilta pitkästä aikaa. Onneksi niitä on, ihanasti ne palauttavat muistot eläviksi.
           Ristiriita on valtaisa, osa minussa odottaa, että lapset kasvaisivat, niin että saisin enemmän muutakin elämää taas. Ja toinen osa minua haluaisi painaa jarrut pohjaan, tietäen, että elän ehkä elämäni parasta aikaa juuri nyt. Tai ainakin moni vanhempi nainen on niin sanonut, eikä minulla ole syytä olla uskomatta heitä. Silloin kun lapset ovat pieniä, muuttaa se jokaisen siihen pyörteeseen pääsevän ja joutuvan elämän. Useimmiten ja eniten ehkä äidin. Sillä lasten usko, toivo ja rakkaus ovat vertaansa vailla olevia tunteita ja tiloja. Heidän kykynsä nähdä maailma juuri sellaisena kuin se on, ilman sidonnaisuuksia ja merkityksiä, on lumoavaa. Vilpitön usko ympäröivään maailmaan, näkyvään ja näkymättömään on jotain, mitä kasvettuaan ja samalla kadotettuaan ei voi saada takaisin.

Esa Saarinen on sanonut jotakuinkin näin: "Olen nähnyt paljon ihmisiä, joilla on sisäinen hehku päällä. Melkein kaikki heistä ovat kuitenkin alle 7-vuotiaita."

Sad but true.

Kuvat synttäreiltä ja taustalla näkyvän renoveeraukseni kokeneesta eteisestäkin.

Oikea remontti siis loppuu tällä hetkellä tuohon keittiön ja eteisen väliseen oviaukkoon. Kyllästyin vain katselemaan tunkkaista eteistä ja heilutin hieman sutia heinäkuussa sekä niittasin raidan tapettia seinään.


9 kommenttia:

 1. Voi, onnea vielä kaksivuotiaalle! Ihanat juhlat varmasti :)
  Teillä on niin kaunista kotona! Ihanat tapetit olet valinnut!

  VastaaPoista
 2. Onnea kaksivuotiaalle♥
  Teillä on kyllä ihana koti!

  VastaaPoista
 3. Onnittelut Päivänsankarille!

  Teillä kaikki näyttää niin kodikkaalta ja väki iloiselta :)

  VastaaPoista
 4. Onnea kaksivuotiaalle!

  Joo, aika osaa juosta. Tiedän tunteen. Toisaalta sitä odottaa sitä, että on enemmän sitä omaa aikaa mutta toisaalta tietää nyt elävänsä elämänsä parasta aikaa. Joskus tässä mietein, että miten sitä edes osaa olla isojen lasten äiti. Kaipa sen oppii ajan juoksiessa.

  VastaaPoista
 5. Elli Molla Inkeri,aivan ihana,ihana nimi on kyllä pienellä synttärisankarilla,voiko suloisempaa ollakaan.Lasten kasvaminen on on ihanaa ja kamalaa.Just tänään mietin et videokamera pitäis etsiä ja alkaa säännöllisesti kuvaamaan että jäis jotain muutakin kuin muistin varaan.
  Teillä on kaunista!

  VastaaPoista
 6. Voi kun teillä on ihania värejä ja elämisen meininkiä!

  VastaaPoista
 7. Ehdin vihdoin lueskellä täältäkin kesän kuulumisia ja ihan samanmoistahan tänne kuuluu, koulut ja arki alkaa kaikilla. Lasten kasvaminen on minusta kauheaa (vaikka ihan normaalia). Tottakai niiden kanssa on enemmän järkevää tekemistä ja juteltavaa, mitä vanhemmaksi tulevat, mutta sitten jää just ne höpsöt jutut pois ja kaikki on liian järkevää. Samalla tietysti tajuaa, että itsekin on vanhempi, eikä lisääntyminenkään ole kohta enää vaihtoehto.

  Onnea pikkuiselle - pienihän tuo vielä on.

  VastaaPoista
 8. Kiitos kaiklle tasapuolisesti, onnittelut vastaanotettu ja välitetty! Kiitos myös kehuista, ihan iloisen näköinen tuosta näkymästä eteiseen tuli tosiaan, melko pienellä vaivalla. Ja kyllä täällä totisesti elämisen meininkiä on, välillä enemmänkin missä äiti pysyy mukana ;D. Mutta yritän säännöllisesti muistuttaa itseäni siitä, että se on juuri se mikä muuttaa muotoaan lasten kasvaessa - elämän rauhoittuessa ja siistiytyessä touhu muuttuu myös jollain tapaa tylsemmäksi. Nämä pienet pystyy vielä yllättyämään monta kertaa päivässä hassuilla tempauksillaan :D Menen pienten pariin, nähdään!

  VastaaPoista
 9. Kaunista on kodissanne ja kauniilta näyttivät synttärinne. Kauniit olivat myös sanasi lasten kasvamisesta ja ajasta, joka karkaa karkaa... Juuri niin. Pinten lasten äidit ymmärtävät, pohjia myöten tuon asian laidan. Ihana postaus tämä.

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...