perjantai 19. syyskuuta 2014

HYVIÄ ENTEITÄ ja MERIROSVOJA...


Tänään oli hyvä päivä. Ehkäpä loppuelämäni ensimmäinen? Aloitin nimittäin opinnot. Nykyinen kompetenssini on siis ollut enemmänkin tekstintuottamisen puolella mutta koska olen myös hyvin visuaalisesti orientoitunut ihminen ja aina nähnyt omat ideani myös kuvallisesti valmiina, oli aika kypsä opiskella myös hieman kuvallisen ilmaisun "nyky-skillssejä". Niinpä tulevat 1,5 vuotta opiskelen graafista suunnittelua, jännittävää!

Ensimmäisen koulupäiväni loputtua hieman ajoissa, päätin pyörähtää kierrätyskeskuksen kautta - eteiseen pitäisi löytää uusi lapaslipasto. Sellaista ei löytynyt mutta kuin johdatuksena, pilkotti eräässä nipussa musta koulutaulu. Ebba Masalinin kasvitaidettahan siinä, ja vieressä myös A2-kokoinen paperikansio ja mitä kannessa lukikaan: Suomen taidegraafikot 1967. Portfoliot väsätään nykyään toki digimuotoon, tiedän, mutta tämän kansion väliin on silti hyvä tallettaa piirustus- ja maalausarkkeja, joko omia tai lasten. Vielä en myöskään kuvittele itseäni taidegraafikkona enkä vertaa itseäni myöskään Masaliniin, en, mutta hyvien enteiden osastoon tämä silti oli luettavissa, ehdottomasti!       Tätä ennen olin napannut kainalooni pari vanhaa pumpulitäkkiä, ruusukuosista ja priimakuntoista, kaksi samanlaista vieläpä. Näine hyvineni marssin kassalle kysymään, mitä löytöni kustantaisivat. Ja mitä siellä yhteishinnaksi tuumittiin: 4 euroa, koko kasalle! Voi pyhä jysäys.

       En ole näiden EbbaMasalinien perään ollut hetkeen, niitä alkoi näkyä taannoin niin monella seinällä, että sai jo itselläni vastareaktion aikaan. Tuli tunne, että nuo nimenomaiset koulutaulut ovat jo hieman "passé", mutta nyt kun se siinä törrötti niin, että melkein vahingossa potkaisin sitä, päätin hintaa kysyä. Eikä mokomaa nyt n. euron hintaan kierrätyskeskukseenkaan voinut jättää...Ja kaunishan se on. Ajattelin jopa, että jos en tosiaan pysty taulua seinälleni laittamaan, saattaisin sen jopa ihanille lukijoilleni jossain vaiheessa arpoa...

Illalla sain vielä tehdä yhden pikaisen silmälapun ja kuvata girl poweria merirosvoleikissä. Huomatkaa rekvisiittana miekkojen (keppihevosten) lisäksi "papukaijat" olalla ;D!


merirosvojen asut: Kanelialla Nova Melinan itse tekemä t-paita ja Inkerillä merirosvolle mitä sopivin röyhelö-balettipuku...
p.s pistin jo hieman retroisaksi jääneitä vaatteitani sekä jotain muutakin huutikseen myyntiin, linkki sivulleni tuossa sivupalkissa...
11 kommenttia:

 1. Onnea opinnoista ja löydöistä!
  Onpas ihanaa, että neideillä mielikuvitus toimii! Ei tarvitse olla kaupan "valmiiksi purtua" asua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä täällä melkoisissa virityksissä leikitään, mutta olen myös ostellut halvalla kirpputoreilta roolivaatteita lapsille, kun vastaan on tullut, ja kovassa käytössä ovat olleet jo pitkään! Tytöt kavereineen harvasepäivä leikkivät näytelmäkerhoaan täällä ;D

   Poista
 2. Voi että mitkä löydöt, nuo täkit ovat ihanat! Tsemppiä opintoihin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joskus se onni tosiaan monottaa kirpparilla! Kiitos tsempeistä!

   Poista
 3. Vau mitä löytöjä! Täkit on niin kauniita- eikä niitä koskaan voi olla liikaa. Tsemppiä opintielle ja kivaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä noille täkeille käyttöä löytyy. Majanrakennuspeittoja tarvitaan aina!

   Poista
 4. Onnea ja menestystä uuteen elämään! (No ainakin elämänvaiheeseen ;)) Huikeita löytöjä, Masalineistä kai pyydetään huutiksessa jo satasen luokkaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, saas nähdä mihin kaikkeen uudet taidot voivat johtaa! Ja joo, melkein nolotti maksaa Masalinista noin vähän, teki toisaalta mieli kiljaista, että "te ette nyt selvästikään tajua tän taulun markkina-arvoa", mutta enpä nyt viitsinyt alkaa heille korkeampaakaan hintaa tyrkyttämään....

   Poista
 5. Ooh mitä löytöjä oletkaan tehnyt!! Ja paitahan istuu kuin nakutettu. :) Loistoleikit sielläkin! Täällä on tätä nykyä prinsessa Mononoke kova sana. Kasvomaalit ja soturin elkeet, mahtavan mielikuvitukselliset asut, niitä täällä ihaillaan.

  Onnea uuteen elämänvaiheeseen! Loistohomma! Mä kanssa suunnittelen täällä elämänmuutosta, mutta se ei oo ihan yksinkertaista. Täytyy nyt vaan toivoa että onnais vihdoinkin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ai niin, aivan huiput löydöt sä oot tehnyt myös! Mä tietty rakastuin heti täkkeihin. :)

   Poista
  2. Joo, on ilo nähdä kuinka lapsilla mielikuvitus ohjaa leikkejä vielä, se on tärkeä tärkeä ominaisuus ihmisellä, jonka soisi säilyvän pitkään. Rekvisiitat auttaa asiaa eteenpäin mutta joskus jos ne on liian valmiita ja täydellisiä, voi sekin olla mielikuvituksen käytöstä pois. Isot tsempit sulle elämänmuutokseen - mä uskon, että se tulee sieltä lopulta kun ajatusprosessin vaan on liikkeelle laittanut, sitä ajautuu ehkä hitaasti mutta ihan varmasti silloin kohti sitä uutta suuntaan!

   Poista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...