torstai 19. joulukuuta 2013

VIIME HETKEN LAHJAVINKKIKuva viime vuoden lastenhuoneen kuusesta kuvaa ihan pätevästi tämän joulunalusen fiiliksiä, vähän nuupahtanutta on...

Musta joulu kuulostaa ilmauksenakin jo niin synkältä, että oikein puistattaa. Mutta minkäs teet? Joulun sydämeen. Sinne se nyt täytyy entistä ponnekkaammin yrittää. Avitan asiaa silti pienimuotoisella koristelulla. Polku portille kulkee omenapuun oksan alta. Kaunistin kulkua postilaatikolle. Kaunisteet odottavat epätoivoisesti lunta, joka saisi ne esille hieman paremmin.Ja tässä tulee toive ja vinkki niille, joilla vielä on lahjoja ostamatta: Älä yritä etsiä enää turhaa tavaraa vaan anna lahjaksi mieluummin toisenlainen lahja, jolla ilahdutat samalla kahta tai jopa useampaa lahjan saajaa. Tai ilahduttamisen sijasta jopa pelastat jonkun hengen. Myös päiväkodin tädit osaavat varmasti arvostaa lahjaa, jolla samalla autetaan lasta, joko Suomessa tai jollain kriisialueella. Itsekin pääset helpolla kun annat koko osastolle yhteisen lahjan, auttamalla hädänalaista lasta. Tai jos oikein virtaa riittää niin masinoi työpaikkasi ostamaan yhteinen eettinen joululahja. Rahojen keruu ja pari klikkausta on pieni vaiva kun saatte yhdessä ostettua oikein kaivon kylään, jossa juoksevaa vettä ei ole ollut.

Tämä ei ollut maksettu mainos vaan ihan oman etiikan mukaista patistamista. Noita lahjoja löytyy nykyään monelta toimijalta ja moneen eri hintaan, lähtien 5e. Laita hakusanaksi toisenlainen lahja tai eettinen lahja ja valkkaa listalta mieluisin. Eikä tarvitse edes lähteä ryysikseen lahjaa hankkimaan kun sen voi tehdä kotisohvalta, jopa glögiä nauttien!


Hyviä joulunvalmisteluja!

10 kommenttia:

 1. Musta joulu on vaan niin ikävä vertaus, että sanon, että meille on luvattu vihreää joulua...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, tuohan on hyvä, kuulostaa paljon jouluisammalta vaikka todenmukainen ilmaus tuokin silti.

   Poista
 2. Miten hieno idea laittaa ulos koristeita. :) Ja muitakin ihania ideoita ja juttuja sinulla on täällä riittämiin. Ihana blogi <3

  VastaaPoista
 3. Kiitos! Kyllä ne tosiaan tuolla pihallakin jouluistavat mieltä. Siitä vaan pihaa koristelemaan :)

  VastaaPoista
 4. Ihanat pallurat! Mäki haluun laittaa! :D ..joulu-viilis on mullaki vielä kadoksissa, tylsää tää lumettomuus..

  VastaaPoista
 5. Siitä vaan palluroita laittamaan, kyllä koristelu saattaa auttaa viiliksien nostattamisessa :)

  VastaaPoista
 6. Oi, ihan kuin olisin Suomen kotiimme tullut, omenapuita, paperienkeleitä, pajukransseja. Ihania koristeita ja ihana uusi blogituttavuus. Iloa ja onnea joulun aikaanne!

  VastaaPoista
 7. Voi, mikä ihan portti ja koristelut! Juuri tuollaiset voisin itsekin laittaa. Hyvää joulua, Kaardemumma! <3

  VastaaPoista
 8. Voi miten ihania leipomuksia! Meillä ei pullapoikia ja -tyttöjä ole tehtykään. Appelsiinit on myös tosi kivoja, pitäisi itsekin testata. Kaikkea ihanaa alkaneelle vuodelle!

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...