torstai 12. joulukuuta 2013

PASSIIVIENERGIATALO


Se tämä on. Täällä ei nimittäin paljon luuta viuhu eikä ajatus juokse. Joulu on ovella mutta virta kadoksissa. Vuoden pimein aika vie mehut emännästä. Onneksi nakerot riehuvat entiseen malliin eivätkä välitä auringon piiloleikistä. Mutta minä odotan talvipäivänseisausta ihan yhtä paljon kuin jouluaattoa. Silloin vaakakuppi kääntyy ja alkaa hidas mutta sitkeä nousu kohti valoa.

Joulukoristeet enimmäkseen loistavat vielä poissaolollaan mutta näitä erilaisia valolähteitä yritän itselleni piristykseksi ripotella sinne sun tänne. Ei kovin jouluisia kaikki, osa jopa ehkä kesäisiä mutta se kai niissä alitajuisena ajatuksena onkin, valon kautta kesän tavoittelu?  Sitä paitsi, Birger Kaipiaisen sanoin:
(vielä ehdit herran keramiikka-näyttelyyn Espoon Emmaan, 12.1.2014 asti)


Taidan jatkaa itseni kyllästämistä flavonoideilla. Uhraudun ja säästän viinimarjat lapsille ja itse tyydyn teehen, kahviin, punaviiniin ja suklaaseen...Ja koska talvipäivänseisaukseen on vielä viikko:


...


14 kommenttia:

 1. Laita vaa osoite niin suklaatia tulossa!!
  Mä en kestä miten puhtaan kiiltävät lattiat joillain... sano että oli just siivouspäivä, jooko?
  Meilläkin joulukin lienee enempi kesäinen, mutta hyvä niin! olitko tehny noi ihanat keltaset itse? Super hienot!
  Mä joskus vuosia takaperin kerran yhdet askartelin, siis silloin edellisessä elämässä kun oli joskus aikaa johkin... nyyh.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, ajatuskin jo lämmittää, että suklaanlähettäjiä löytyy :). Ja ei ollu kyllä lattiat mitenkään erikoisen puhtaat, ne nuo valot jotenkin heijastuu siitä, älä huoli ;D. Tekasin nuo lyhdyt itse, liian pitkään vaan suunnittelin kun olivat niin helpot sitten kuitenkin, tökkäsin vaan muffinssivuokaan reiät pohjaan terävällä veitsellä ja valo sisään.

   Poista
 2. Kauniita valontuojia. Jos ei tarvitsisi olla tehokas talviaikaan, niin hiippailisin mielelläni jatkuvassa hämärässä, mutta koska pitää aamulla heti aktioivua, niin meillä on epäesteettinen, mutta tehokas kirkasvalolamppu ruokapöydässä, se kyllä auttaa heräämään aamulla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sama täällä. Aika hämärissä hyssytellään suosiolla, kattolamppuja ei paljon käytetä. Ja kirkasvalolamppu on myös, mulla ihan tämmösenä omana solariumina tässä aamiaisella. Ruma mutta pätevä vehje.

   Poista
 3. Kauniita kuvia teidän kotoa, ihania joulu/talvivaloja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä nätit valot ja kauniit kukat piristää vähän :)

   Poista
 4. Ymmärrän täysin tuon valojen ripottelun sinne tänne. Niin minäkin olen tehnyt, välillä olen vain niiden valossa sopivassa hämärässä. Tuikkujen polttaminenkin on jäänyt vähemmälle nyt, kun on valosarjoja siellä täällä. Ja ne on pimeydenpoisto/talvivaloja, jouluvalot jätän suosiolla muille. Pitkiä kynttilöitä ja hienoja kynttelikköjä ihaillaan vain muiden kodeissa, kun huiskahännät ja viiksivouhottajat ovat sellaisista vähän liian kiinnostuneita.

  Piti muuten aikaisemmassa lastenhuonejutussa ollutta kouluvitriiniä taivastella, että on kyllä ihana. Onko se huutokauppalöytö vai mistä olette sen löytäneet?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on ihan iloinen asia, että tuo erilaisten koristevalojen käyttö on lisääntynyt täällä pohjolassa ja ilmiö levinnyt jouluvaloista noiksi kaikkien vuodenaikojen "vuodenaikavaloiksi".

   Ja vitriini löytyi Tori.fi:stä, naapurikunnasta hain yhdeltä mökiltä:)

   Poista
 5. niinniin kodikasta! Samalla reseptillä mennään, suklaata ja punaviiniä! Energiaa sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kyllä noilla emmeillä vuoden pari viimeistä kuukautta ihminen pärjää!

   Poista
 6. Teillä on niin ihanaa! Valoisaa, tunnelmallista ja seesteistä :)! Voi mummonmökin ahtautta! Ja se tapettipuu-idea lastenhuoneessa oli aivan huippu! Tykkään kovasti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos sulle! Ja mummonmökissä on sitten muita ilonaiheita, kuten marttaisempi emäntä :)

   Poista
 7. Ihania kuvia, teillä on niin kaunista! Jään lukijaksi :)

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...