tiistai 17. syyskuuta 2013

KÖÖPENHAMINA vol. 2


Kööpenhamina on vanha kaupunki, ja vanhaa rakennuskantaakin siis löytyy enemmän kuin vain "vanhassa kaupungissa". Jykevää, koristeellista, värikästä. Käveleminen miljöössä, joka on seissyt niillä sijoillaan satoja vuosia, on mykistävää. Vaikuttavimmin ympäröivä rakennushistoria on henkinyt Prahassa ja Firenzessä mutta Kööpenhamina suurine vanhoine puistoineen oli myös ihana kokemus.


Tässä kuvakollaasia (värimaanikon silmin...)

Jatkoksi muutava kuva häkellyttävän eloisista patsaista olutpatruuna Carlsbergin Glyptoteekista (sana tarkoittaa veistoskokoelmaa). Linkkinä Hesarin artikkeli, johon törmäsin vasta matkan jälkeen. Mutta joka sana hehkutuksesta on totta, paikka kannattaa nähdä, monestakin syystä.

Samaisessa museossa on veistoksien lisäksi monenlaista taidetta, myös ranskalaista impressionismia, jonka perässä menimme - mutta tietenkin juuri tuo osasto sattui olemaan kiinni. Ripauksen kaipaamastamme saimme kuitenkin nähdä museokaupassa, jossa oli vaikea pitää visa taskussa. Myymälässä kun oli kuvakauneutta niin monenlaisen tuotteen muodossa. Ostinkin lapsille taideväritys- ja -tehtäväkirjat ja itselleni ihanat Edgar Degas´n julisteet.

Erityisesti herkkien balleriinojen maalaajana tunnettuun Degasiin ja muihinkin kuvataiteilijoihin voit tutustua mahtavassa palvelussa nimeltään Wikipaintings, jossa voi valita tietyn taiteilijan töitä katsoakseen mm. tyylisuunnan, aiheen tai tekniikan mukaan.Tätä ihannuutta on niin, että taidanpa jakaa matkaterveiset vielä kolmanteenkin postaukseen, jossa sitten ne jo luvatut Tivoli, eräs ihanin kahvilakokemukseni ever ja Tanskantuliaisten arpominen.


Öitä, Degas´n (maalaamia) kuvia...:)
1 kommentti:

  1. Uuumai mitä kauppoja ja paikkoja edellisessä ja tässä postauksessa. Syksyllä tulee jotenkin aina kaupunkimatkusteluhaikeus. Johtunee varmastikin siitä, että useana vuonna on tuolloin joku mini loma vietetty hääpäivän puitteissa. Muutamaan otteeseen Amsterdamissa. Kööpenhamina on aina varma valinta.

    VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...