perjantai 13. syyskuuta 2013

KÖÖPENHAMINA vol. 1


Voi, kyllä matkailu avartaa. Varsinkin silloin kun sitä jo kaipaa kipeästi, elämän avartamista. Ja siinä tilanteessa voin melko lailla sanoa olleeni vielä reilu viikko sitten. Kun lasten kanssa pyörii kotona monta vuotta, ilman että sinun täytyy olla missään muualla, voi seinät kaatuu päälle -efekti yllättää melko usein (vaikka seinät ihanat olisivatkin).

En ole koskaan ollut lapsista erossa lähes neljää vuorokautta, joten irtiotto oli monellekin ihmiselle melkoinen. Mutta koska palattuani kotiin varmistuin siitä, että kaikilla täällä olivat asiat hyvin, olin entistä onnellisempi siitä, että olin saanut nauttia neljä päivää kaikesta siitä, mikä ihmisen kodin ulkopuolella onnelliseksi saattaa tehdä. Vapautta, hiljaisuutta (kyllä, keskellä suurkaupunkia, mutta ilman lapsia :)! ), paljon keskustelua aikuisseurassa, ihania kahviloita, ihanaa sekä suun että silmän ruokaa, taidetta, ihania putiikkeja, kirpputoreja ja antiikkiliikkeitä, suuria puistoja, joissa vielä paljon kukkia, mahtavat säät, onnistunut hotellivalinta, iloisia tanskalaisia, paljon valoa ja väriä, paljon naurua! Tuliaisina siis kaikkien tanskalaisten ihanuuksien lisäksi hirmuisesti hyvää mieltä, tunne omasta onnekkuudesta ja suuri ikävä ihania poikasia kohtaan. Mahtava reissu siis kaiken kaikkiaan, kiitos Sari mitä parhaasta matkaseurasta!


Tässäpä silmäkarkkia teillekin, kyllä Kööpenhamina on valon ja värin kaupunki!

Ensi kerralla kaupungin rakennus- kuva- ja veistotaidetta ja sykähdyttävä tivoli!
Ja saatanpa arpoa arpaistakin tuliaisia tuolta ihanasta iloisesta kaupungista...


t: maustetyttö onnesta mykkyrällä


11 kommenttia:

 1. Ihania valaisimia kaikkialla! Ja muutenkin ihania värejä ja tavaroita! Tarttuiko Retrovillasta jotain mukaan? Missä yövyitte?

  Mä halusisin syksyllä Amsterdamiin sisustusmessu-minilomalle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tarttuihan sieltä - oli tarkotuksena suunnitella ja painattaa itse juuri valmistuvaan lastenhuoneeseen tapetti, mutta en voinut vastustaa löydettyäni Retro Villasta juuri oikean tunnelman sisältävää kukkatapettia! (kuvia lastenhuoneesta varmasti piakkoin). Tosin ostin sitä vain rullan eli nyt seinille tulee siis tällä tietoa yhdistelmä uutta ja vanhaa, valmista ja itsesuunniteltua, uh, toivottavasti lopputulos onnistuu ;D .

   Yövyimme Hotel du Nordissa Vesterbrossa, asemalta yksi kortteli. Hotelli ei ollut mtenkään erikoinen, kaunis vanha rakennus tietysti mutta matkakumppani onnistui löytämään tarjouksen, jolla saimme yhden yön ilmaiseksi eli oli varaa siis vähän parempaan kuin ehkä muuten olisi ollut. Ja huone oli tilava!

   Ja juu, Dami olis kyllä yksi tällaisen värimaanikon unelmakohteita myös!

   Poista
 2. Minä en ole sellainen matkankaipaaja, olen sillä tavalla maakrapu, että pidän olostani täällä tai retkeksi riittää autoilu vähän kauemmas. En oikein osaa kaivata ulkomaille, kun en oikein tiedä miten olisin. Mielenkiinnolla katselen toisten kuvia toisista maista ja näitä ihania värejä etenkin.

  VastaaPoista
 3. Se on pääasia, että jokainen voi tuulettua tavallaan. Ja onhan hyvä asia, että viihtyy omissa ympyröissään eikä kaipaa suotta johonkin muualle, siitä arjestahan se elämä kuitenkin suurimmaksi osaksi koostuu.

  VastaaPoista
 4. Kylläpä voi vain kuvitella reissun ihanuuden;) Ihana, että olet päässyt reissun heittämään!

  VastaaPoista
 5. Hei kiitos itsellesi hillittömän ihanasta matkaseurasta idean äiti! Missä karkkimaassa olimmekaan. Lasten kanssahan hauskuutta olisi tarjolla päivittäin mutta jotenkin siihen ei ehdi tai osaa aina tarttua kun pitää olla niin aikuinen ja laittaa se ruoka ja ne pyykitkin vielä. Ehkä tuon nauru- ja kakkulounasterapian jälkeen ilo pääsee herkemmin irti täällä pesäillessäkin! -Sari

  VastaaPoista
 6. Juu, täytyy yrittää pitää matkanjälkeistä fiilistä yllä mahdollisimman pitkään vaikka etikanjuonnilta arki alkaisikin välillä maistumaan :D
  (toim. huom: ostin ruokakauppa Irmasta itselleni hotellille illaksi "oluen", joka osoittautui ensimmäisen kunnon kulauksen jälkeen etikaksi...)

  VastaaPoista
 7. Hyvä! Just noin pitääkin joskus malttaa vaihtaa hiukan maisemaa, kun kuitenkin tietää että tenavilla kaikki hyvin. Happy mum, happy family;) Ja muuten, köpiksessä on hiljan pyörinyt moni muukin bloggaaja ja kaikki on ihan haltioissaan. Hyvä valinta, it seems!

  VastaaPoista
 8. Hyvä! Just noin pitääkin joskus malttaa vaihtaa hiukan maisemaa, kun kuitenkin tietää että tenavilla kaikki hyvin. Happy mum, happy family;) Ja muuten, köpiksessä on hiljan pyörinyt moni muukin bloggaaja ja kaikki on ihan haltioissaan. Hyvä valinta, it seems!

  VastaaPoista
 9. Ihania herkkukuvia! Vähän mua naurattaa toi sun etikkajuttu. :D

  VastaaPoista
 10. Ihania herkkukuvia! Vähän mua naurattaa toi sun etikkajuttu. :D

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...