lauantai 8. kesäkuuta 2013

KESÄAJASSA


Täällä vietetään edelleen isätöntä aikaa, viimeistä ja pisintä pätkää. Kun tämä 10 vrk on lusittu ja O viettänyt samalla 2 ensi-iltaa tahollaan, saamme perheen taas kokoon. Siihen saakka yritän muistaa katsahtaa välillä tätä huoneentaulua, jonka tekstillä isosisko rohkaisi vuosi sitten samaan aikaan.Kesää on ilman O:takin vietetty onnistuneesti, kesäverhot on vaihdettu keittiöön ja kukista nautittu katsellen ja haistellen, ulkona ja sisällä...

(jopa vessassa!)
uusia perunoita (no ruotsalaisia joo) ja mansikoita on syöty, pyykkiä on vihdoin kuivattu ulkona, kun kevätpöly (siis siitepöly) ei eräitä perheenjäseniä enää kiusaa...ja lapset, omat ja naapurin, ja koiratkin, vein uimaan toisen naapurin rantaan. Meilläkin on oma Pajuranta -niminen pieni rantapläntti tuossa melkein tämän rannan vieressä eli meiltä tien toiselle puolelle rantaan laskien. Siellä oli alunperin pieni uimakoppi, jonka paikalle isäni joskus rakensi pienen rantasaunan. Ja meidän lasten ollessa pieniä rantaan tehtiin hiekkapohjakin. Mutta nyt ranta on melko heinittynyt, emmekä ole sitä vielä ehtineet kuntoon laittaa (erinäisten asuinremonttien viedessä kaiken ajan). Tulevina kesinä sekin on kyllä projektilistalla. Mutta siihen asti kiitos naapurin Suski uimakutsusta!
Suunnitteilla on myös juttua keittiöstä, koska toukokuussa tuli vuosi täyteen remontin jälkeen. Ehkäpä nyt on sopiva aika kirjoittaa tänne muistiin väsyttävän mutta onnistuneen remontin vaiheita!

16 kommenttia:

 1. Viisaita sanoja Kirsi Kunnakselta!

  VastaaPoista
 2. Voimia yhden vanhemman arkeen! Meillä se on myös hyvin tuttua, mun mies käy töiden takia usein muualla Euroopassa, kuukauden aikana on nyt ollut jo kaksi kertaa Amsterdamissa ja muutaman päivän Dublinissakin. Viime aikoina olen alkanut tottua tähän ja jopa vähän tykkäämäänkin. On ihan kiva olla kunnon Justiina, kun hoidan huushollin yksin niin voi myös tehdä aika paljon oman mielensä mukaan :)

  Mutta eihän se silti poista ikävää ja yksinäisiä hetkiä, eikä sitä, että kun tulee asioita, joihin kaipaisi toisen mielipidettä tai tukea, niin täytyy vaan yrittää pärjätä yksikseen.

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä sinne viimerutistukseen! Vaan rullaahan se arki omalla painollaan vaikka toinen reissaisikin. Vaikka aivan ihanaa on kun se toinen ON siinä arjessa mukana.
  Ihana kun jo näin alkukesästä on voinut uimaretkiä tehdä. Me täällä ajellaan aina naapurin kanssa peräkanaa iltauinneille, että lapset saa puljata keskenään. Se on kesää se :) Nautitaan pienistä jutuista!

  VastaaPoista
 4. Tsemppiä! Jakamaton vastuu on potenssilaskua ei yhteenlaskua. Ja joskus eisujukuintanssi-hommelit yksin tuntuu niin niin niin lohduttoman kohtuuttomilta. Tutulta kuulostaa; meillä iskä töissä talvisin 6 päivää viikossa, aamulla ja illalla, välillä syöpäsee ja levähtää. Joskus niiiiiiiiin kuumatkalla jutusta riippuen... Lomien alettua sitä taas ihmettelee miten talvi taaplattiinkaan.
  Ihastuttava tämä blogisi! Lueskelen aina iltaisin puhelimesta vauvelia nukuttaessani, joskus vaikea olla ääneen nauramati...Ennen en ole kommentoinut, mutta nyt oli ihan pakko...myötätunnosta ;-).
  Voimia!

  VastaaPoista
 5. :) Kiitos kaikille, tiedän tietty et on niitä reissuhommia muissakin perheissä mutta kyllä niistä silti on kiva kuulla. Että kyllä sitä muutkin pärjää vaikka koville joutuu. Ja on tässä tosiaan puolensa, sitten kun sitä tottuu tähän omavaltaiseen elämään muutaman päivän jälkeen, niin sitä jotenkin tuntuu, että homma pysyy jopa ehkä paremmin hanskassa, kun se on vaan omassa hanskassa. Hommaa joutuu tekemään enemmän mutta kun sen kaiken homman tietää niin osaa ehkä mitoittaa aikansa ja voimansa paremmin siihen kaikkeen, ei kuvittelekaan saavansa apua eikä siis ehkä siirräkään mitään hommia eteenpäin, painaa vaan. Ja tämä vuodenaika auttaa, mä olen niin kesäihminen ja juuri nyt niin onneni kukkuloilla tästä luonnosta, että nautittavaa riittää myös niin paljon! Kiitos vielä Jassulle, kiva kuulla, että jorinani ilahduttavat tai liikuttavat jotakuta ;D!

  VastaaPoista
 6. p.s tervetuloa lukijoiksi Henkkumaaria ja Jassu!

  VastaaPoista
 7. Voi että teillä on kaunista, vessassakin (mitä pienen pilkahduksen näin ;))

  VastaaPoista
 8. Jaksamisia myös täältä. Minäkin käyn aina lasten nukkumaan menon aikana lukemassa, mutta koskaan en ole vielä kommentoinut. Omasta talosta haaveilevana jaksaa taas tovin kun katselee noin kauniita kuvia. Jonain päivänä minunkin haaveeni toteutuu. Yksin lasten kanssa pärjääminen on myös meillä tuttua. Mies tekee kevät-syksy aikaan paljon työ reissuja ja yleensä ulkomailla. Pisin on ollut 1kk..sillon oli hermot koetuksella:) mutta onneksi me naiset ollaan sisukasta sorttia ja aina valmiita pitämään huusholli ja lapset kasassa kun miehet lähtee töihinsä.

  VastaaPoista
 9. Jaksamisia myös täältä. Minäkin käyn aina lasten nukkumaan menon aikana lukemassa, mutta koskaan en ole vielä kommentoinut. Omasta talosta haaveilevana jaksaa taas tovin kun katselee noin kauniita kuvia. Jonain päivänä minunkin haaveeni toteutuu. Yksin lasten kanssa pärjääminen on myös meillä tuttua. Mies tekee kevät-syksy aikaan paljon työ reissuja ja yleensä ulkomailla. Pisin on ollut 1kk..sillon oli hermot koetuksella:) mutta onneksi me naiset ollaan sisukasta sorttia ja aina valmiita pitämään huusholli ja lapset kasassa kun miehet lähtee töihinsä.

  VastaaPoista
 10. Mä olen elänyt myös miehen reissutyötä, onneksi lasten aikana suht vähän. Ennen lapsia reissut olivat pitempiä ja tavallaan aina nautinkin omasta arjesta yksin. Lasten kanssa sitä aina alkaa kaivata toista aikuista jakamaan vastuuta.

  Meritähti on minunkin yksi Kunnas-suosikeistani.

  Ihana kesä!

  VastaaPoista
 11. Joo, kyllä me naiset jaksetaan ja jopa tämä some-tukikin auttaa :)! Tämä on pieneltä osaltaan, ei vastuun, mutta asian jakamista kuitenkin.

  Ja Kunnaksella on kyllä viisaita sanoja joka lähtöön!

  VastaaPoista
 12. Kylläpä on isosisko antanut hyvät sanat!! Ihania kesätuulia, aurinkoa ja iloista mieltä Sinulle;)

  VastaaPoista
 13. Kirsi Kunnas tietää! Ihan hel..tistä tuollaiset yksinolojaksot, vaikka joskus saa itsestäkin enenmmän irti, kun ei ole jotain, mihin kokoajan nojata. Tsemppiä loppumetreille.

  VastaaPoista
 14. Tsemppiä! Viisaita sanoja Kirsi Kunnaksella tosiaan. Ihanan kesäisiä kuvia! Piristi kummasti tätä harmaata vilupäivää. Kiitos :)

  VastaaPoista
 15. Tsempit! Aivan ihania kesäkuvia sulta, kiitokset!
  Iloista viikkoa sulle!

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...