torstai 16. tammikuuta 2014

VINTAGE HOME - VUOSIKERTAKOTITämän vuoden vuosikertaa tulevat olemaan nuo uudet portaat. O reipastui remonttihommiin heti vuoden alkajaisiksi ja alkoi tekemään uutta kulkua yläkertaan. Tämä tarkoittaa sitä, että kohta kolmen vuoden ajan käytetty tikaskäynti loppuu ja lapsetkin pääsevät katsomaan minkälainen yläkerta heidän kodissaan on! No, yläkerrassa on tähän saakka ollut vain O:n työhuone ja toinen huone ihan varastona, joten on ollut ihan kätevää etteivät lapset ole päässeet sinne. Portaiden paikkaa siis vaihdettiin kulkemaan keskellä taloa niin, että nyt molempiin yläkerran huoneisiin tehdään omat sisäänkäynnit - luultavasti yläkertaan tulevat lopulta tyttöjen huoneet. Vinttiä portaiden kohdalta purkaessa löytyi sieltä tuo suuri käsinsolmittu itämainen matto. Neljäkymmentä vuotta siellä maattuaan matto on joistain kohdista hieman hapertunut ja mustunut mutta pesulasta vakuuttivat, että sitä kannattaa yrittää pestä ja korjata.  
Ihanana inspiraationa remppasuunnittelijalle toimii tuo Vintage Home -kirja. Rönsyilevän ihanat kukkakuviot kuiskivat kesää talven keskellä ja "kauneudelle ahne silmä" (kuten Aamulehden toimittaja tässä eräänä päivänä asiansa ilmaisi) nauttii. 

Tässäpä muuten eräs oma vuoden takainen vintage floral disainini, päälystin vanhan kulahtaneen pirtin penkin kukikkaalla kankaalla, lakkaamalla sen kiinni penkkiin.  Nämä alkuvuoden lumet ja pakkaset ovat luksusta. Tavallinen talvisää, mutta tällä hetkellä sitä todella osaa arvostaa. Kylmyys ei haittaa, vaikka ulko-oven eteen täytyy tempaista samettipeitto sohvalta vetoa poistamaan ja "likoille" pukea villapaidat ulos. Mutta ovathan nuo kieltämättä melko söpöjä pursiseuralaisia noin merimiespaidoissaan!
Pakkasten paukkumista!
18 kommenttia:

 1. Onnea uusien portaiden johdosta! :D

  Teillä on niin kivaa elämännäköistä, inspiroivaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä oon aina yhtä hämmästyneen ilahtunut, että sä pidät meidän näkymistä, kun itselläs on niin puhdas, kaunis maku. Mutta toisaalta, niinhän mäkin tykkään siitä, mitä näkymiä säkin blogissas tulevasta kodistanne tarjoat :)

   Poista
 2. Tykkään näköjään enemmän materiasta kuin tahtoisin myöntääkkään. Mulla nimittäin kouraisi mahan pohjasta asti: "vau", kun näin tuon maton ja pöydän. Tajuton löytö ja tosi onnistunut tuunaus!

  Pitkän pohdinnan jälkeen mekin siirretään portaat kuistilta sisälle. En vaan oikein tiedä, että kuinka, mistä ja kuinka ne sinne sopii.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sitä kyllä luvattoman usein yllättää itsensä ihastumassa johonkin maalliseen. Tosin onneksi saan itseni pideltyä ostamasta tavaraa, jolla on vain kauneusarvo. Onneksi kauneus kuitenkin istuu usein monessa käyttötavarassakin - varsinkin jos ovat vanhoja - ja itseään voi ilahduttaa käytännöllisillä tarvekaluilla!

   Poista
 3. Minä olen haaveillut haalistuneesta ja kulahtaneesta itämaisesta matosta. Meillä on mummon vanha, mutta suunnitelmiini turhan hyväkuntoinen matto. Olen välillä harkinnut sen haalentamista esim. kloriitilla, mutta en ole sitten raaskinut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Huh, kuulostaa kieltämättä hurjalta, kloriitin käyttäminen arvokkaaseen mattoon. Mutta joo, mäkin olen kyllä valmis hyväksymään melko rispaantuneen mutta puhtaan maton, mikäli tuo vaan puhtaaksi saadaan.

   Poista
 4. Voi mikä mattolöytö! Ja toi penkki on ihan huippu.. Mä päällystin samalla systeemillä fillarin lokarit, mut nyt on jääny koko kangas päällystys unohduksiin. Täytyy korjata asia asap!:)

  VastaaPoista
 5. Joo, homma on helppoa ja jälkikin kestävää, kunhan vaan laittaa tarpeeksi lakkaa :)

  VastaaPoista
 6. Portaat...tiedän hyvin kokemuksesta miltä tuntuu kun niitä ei ole ja kun ne on. Meilläkin on ollut kolmessa eri kohdassa rappuset ja kaikenlaista väliaikaista. Onnea! Matto nyt on ihan itsestäänselvästi hieno :)

  VastaaPoista
 7. Joo, kaikkeen sitä ihminen tottuu, niin kuin tikapuihin ylös pyrkiessään.

  VastaaPoista
 8. Ihana matto!
  Ihanaa viikonloppua teille!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, viikonloppu on ollut leppoisa, toivottavasti sunkin!

   Poista
 9. Uskomaton löytö tuo itämainen matto! On varmaan ollut jännittävä paikka, kun tuo on rakenteista paljastunut;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, en ollut paikalla mutta mies ei ollut uskonut matosta olevan enää mihinkään vaan heitti sen ulos ikkunasta muun purkujätteen mukana. Minä sen sitten seuraavana päivänä löysin pihalta ikkunan alta ja aloin tarkemmin tarkastelemaan...;D

   Poista
 10. Ihana koti...! Mitenhän vasta nyt tämän löysin...

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...