maanantai 30. joulukuuta 2013

JA TAPAHTUI NIINÄ PÄIVINÄ...


että joulu tuli vaikka lumi ei. Pukkikin tuli vaikka lumi ei. Mutta äidin joulumieli ei millään meinannut tulla, koska lumi ei. Mutta yritettiin sitä silti pusertaa ja onnekseni lasten riemu ei ollut yhtään vähäisempi. Tuli vain mieleen, että mitä ihmettä oma joulu olisi ilman heitä? Ajattelin pitkään, että minun pitää tehdä joulu heille, mutta he sen tekivät, meille aikuisille. Nuo jo pitkään etukäteen jännityksestä ilakoivat ipanat, jotka jaksavat uskoa ja innostua. Yksikään joulun lahja tai koriste ei tuo joulun tunnelmaa kuin lapset, joille joulu on suuri seikkailu.
Keittiössä syntyi pullapoikia, pullatyttöjä, pullaetanoita, pullahiiriä, pullarannerenkaita ja pullarusinoita...
ja jouluntuoksua, mm. aamiaisella appelsiineihin tungetuista neilikoista...
ja hra lavastajan tekemästä omasta talostamme pipariversiona. (huomaa koristelutiimi: ai miten niin me syödään näitä koristeita?) (p.s pikeerin teossa tuli ehkä esille taas se, että emännän aivot olivat jokseenkin narikassa, sain vasta viidennen version onnistumaan. Kyllä, viidennen! Ja mitkä olivatkaan pikeerin ainekset? Tomusokeri ja munanvalkuainen...eikä ongelma ollut siis koostumuksessa vaan se, että munassa on muitakin osia...)
Aatto vietettiin O:n puolen suvun kanssa ensin Tampereella ja sitten minun sukuni kanssa siskoni luona Viialan vanhassa pappilassa,
jossa on ihanimpia näkemistäni lasikuisteista: 
(huomanette, että mikään näistä kuistikuvista ei ollut tältä joululta...)

Ja joulun niputti käynti Särkänniemen Koiramäen Joulussa. Se paikka jos mikä on kehunsa ansainnut: puitteet on tehty pieteetillä ja alueen koko saa tosiaan unohtumaan tuohon menneeseen aikaan. Lapset riemuitsivat, herkuttelivat, laskivat sisämäkeä pankon päältä, poniratsastivat ja halailivat Tiltaa moneen otteeseen :D. Kiitos vielä Ilona! Että kyllä se joulu sittenkin oli taas... joulu. Oikein ihana. Edellisten lisäksi siihen kuului ihania ystäviä, tutista luopumista ja todennäköisesti suklaansyönnin Suomen mestaruus by allekirjoittanut. 


Nyt se karuselli on taas ohi. Alan lääkitsemään koiraa uutta vuotta varten. 

Olkoon ensi vuotemme energinen ja valoisa!
12 kommenttia:

 1. Mun oli tänä vuonna myös tosi vaikeaa päästä joulun tunnelmaan, varsinkin kun talviklassikon takia suunnitelma toisensa jälkeen peruuntui. Meillä omasta pihasta kaadettu kuusi ja lapset tekivät joulun.

  Mielettömän kaunis lasiveranta pappilassa!

  Hyvää uutta vuotta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Paljon valmista uudelle vuodelle teille toivotan :)

   Poista
 2. Pienistä lapsista sen ymmärtää, että joulu on lasten juhla. Se aitous, se riemu, on pysähdyttävää. Ja kai se on sitten aikuisella sitä lapsenmielen löytämistä pitkälti;) Tai vastaavasti aitoa pysähtymistä ja hiljentymistä juhlaksi laitettuun hetkeen rivakkatahtisen vuoden lopuksi... Jostain näistä kai se joulumieli napsahtaa aina päälle jossain vaiheessa...
  Mukavaa loppuvuotta Sinulle! Sitä ei olekkaan enää paljoa jäljellä, kun taas uusi vuosi pyörähtää käyntiin...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kyllä joulumieli voi olla myös sitä aikuisen hidastamista ja kiitollisuutta kaikesta. Mutta nyt kun tätä pikkuväkeä huushollissa on, vie se heidän tohinansa voiton vielä :). Hyvää uutta vuotta sulle!

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Joo, se taitaa olla melko poikkeuksellinen ihanine koristeluneen.

   Poista
 4. Jestamandeera mikä kuisti! Ja tsempit koissulle uutta vuotta varten!

  VastaaPoista
 5. Niinpä, jestamandeera on juuri naseva ilmaus tähän kohtaan ;D. Tsempit teidänkin koissuille!

  VastaaPoista
 6. Vau mikä kuisti! Ja hienoja pullaukkeleita, tuli oma lapsuus mieleen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuttuja ne on mullekin lapsuudesta, ja koska en ole itse noissa niin hyvä niin olen järjestänyt jouluperinteen, jossa äitini tulee leipomaan joulupullat lasten kanssa :). Sahrami tosin tänä vuonna jäi pois...

   Poista
 7. Upea kuisti <3
  Ihanassa paikassa olette saaneet ruokailla jouluruokia :D

  VastaaPoista
 8. Kyllä, tuolla on sen verran juhlavaa, että miljöö tuo jo itsessään oman osansa joulun tunnelmaan.

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...