lauantai 11. toukokuuta 2013

POIKKEUSTILOJATässä näkymä terassilta päin. Toisesta ikkunasta näkyy olohuonesiipi. 


Lastenhuone on remontissa. Kaksi reikää muuhun taloon on laitettu umpeen, ettei remonttipöly pääse sinne ja O kulkee huoneeseen terassilta ikkunan kautta. Pölyä on siis ollut ja tullut paljon, koska remontti tähän huoneeseen on yhtä mittava kuin muihinkin: lattiarakenteet on aukaistu ja tarkistettu, samalla puru ja vanhat lasivillat vaihdettu ekovillaan, jonka päälle on nyt laitettu vesikiertoinen lattialämmitys ja nyt vuorossa on lautalattian asennus. Myös seinistä on poistettu vuosien saatossa aina vain lisätyt uudet kerrokset, mm. myös muovit ja ikkunat vaihtuvat vanhemman oloisiin ja pieniruutuisempiin puuikkunoihin, jollaiset ovat jo keittiössä ja makuuhuoneessa. Kattokin uusitaan ja huoneen nurkkaan rakennetaan uudet portaat yläkertaan. Tämänkään huoneen remontti ei siis ole pieni pintaremontti ja siksipä se tulee kestämään varmasti pitkään. Pääasiassa siksi, että remontintekijä O lähtee kohta osaltaan pistämään pystyyn muutamaa kesäteatterinäytelmää ja ehtii n. neljän viikon aikana käydä kotona nukkumassa aina yön lauantaista sunnuntaihin.Vanha takka ja tässä etualalla tulevien portaiden väliseinä jo. ( Älkää olko huomaavinanne remonttireiskan tyhjiä janojuomatölkkejä..)

Ensimmäistä ja alkuperäistä tapettia. Ei kuitenkaan tarpeeksi hyvässä kunnossa. Ja  haluan jotain raikkaampaa. 

Niin raikasta, että aioin tehdä uuden tapetin itse!

Tätä kesänkorvan leskeyttä on jatkunut nyt muutaman vuoden. Ja Suomessa on kummasti tapana kuvata suurin osa elokuvista näin valoisan ja lämpimän aikaan ja kuvaukset ovat melko intensiivistä työntekoa. Tämä on toinen joka erottaa tänäkin kesänä meitä perheen toisesta aikuisesta aika lailla. Päätimme silti ottaa riskin ja laittaa lastenhuoneen remontin aluilleen, vaikka melkein tiesimme, että se ei valmiiksi ennen O:n lähtöä tule. Se tulee ehkä sitten myöhemmin kesällä. Vaikka tämän kesän toivelistalla on myös terassin laajennus, niin että siihen saa ison ruokapöydän. Me syömme kesällä melkein kaikki ateriat ulkona ja siksi iso pöytä on elinehto! Edelliselle terassille ja pöytään mahduttiin syömään ja kahvittelemaan mutta kattamiselle ei ollut tarpeeksi tilaa. Ja tuo toinen terassi on sen verran kapea, että sade yltää pöytään saakka. Toisen siiven terassia kun leventää, niin pystymme istuskelemaan siinä sateen ropistessakin.


Kuvia ed. lastenhuoneesta, tässä nurkkaus noiden ikkunoiden välissä...

Tuolla taustalla laajennettava terassi, joka tulee levenemään vasemmalle katoksen reunaan asti. Tuolta terassilta ja juuri tuosta raosta pylvään takana, on taloltamme myös pieni mutta kaunis näkymä järvelle.


Vielä yksi must-juttu j.piisisen listalla, on leikkimökin valmiiksisaattaminen. Hermannikin kysyi jo tänään, että tuleeko leikkimökki silloin kun on vielä lämmintä. Koska tähän leikkimökkiin on tulossa kaksi kerrosta ja yläkertaan parveke, josta liukumäki alas! Ja siitä Hermanni suunnittelee laskevansa suoraan uima-altaaseen :)

Vuosi sitten toukokuussa O sai valmiiksi pitkän keittiöremontin juuri parahultaisesti ennen kesäreissuun lähtöään. Mutta kyllä siihen tähdättiinkin, sillä edellisen vuoden pidimme keittiötä olohuoneen nurkassa. Tällöin keittiössämme ei mm. ollut juoksevaa vettä. Eli tuon remontin valmistuminen (keittiöremontista lisää myöhemmin) ja oikea keittiö helpotti huomattavasti yh-äidin elämää. Mutta ehkäpä tämän kesän korvalla kaipaamme kohta enemmän isiä kuin lastenhuonetta. Sillä sitä on onneksi nyt koko piha!


p.s Valkoinen puutalokoti -blogissa ihana arvonta, mukaan vaan laskemaan meidän muiden voittomahdollisuuksia ;D!
10 kommenttia:

 1. Olen myös kunnon terassin kannattajia. Se lisää kummasti asuinneliöitä kesäisin! Tsemppiä remontointiin ja kärisvällisyyttä myös tässä teidän tapauksessa :)

  VastaaPoista
 2. Ehtiihän sitä sitten koko pitkän talven remontoida. :)
  Pystyn muuten hyvin samaistumaan kesäleskeyteesi, lasteni isä kun työskentelee elokuva-alalla.

  VastaaPoista
 3. Kiitos Pilvi, sitä kärsivällisyyttä elämässä tarvitaan aika monessa kohtaa, mutta korostanpa tässä, että olen silti hyvin kiitollinen ihminen (vaikka näitä arkiasioita saatan mättääkin)!

  Ja joo, ehtiihän sitä talvellakin, tuo vaan on aina kesällä jotenkin siinä mielessä helpompaa kun ei ite kökötetä tässä sisällä vaan ollaan pihalla paljon, varsinkin tuo lastenhuoneen käyttö vähenee kesäksi paljon. Mutta täytyyhän näissä remonteissa yrittää maltti ja muukin elämä muistaa :) Onko sun mies tänä kesänä täällä Pirkanmaalla töissä :)?

  VastaaPoista
 4. Niin kyllähän on helpompaa kun pääsee pihalle "evakkoon".
  Täytyy vielä tarkentaa, että kyseessä ex-mies. :) Ja eipä taida tietääkseni olla Pirkanmaalla, lähtee ensi viikolla ulkomaille työstämään uutta käsikirjoitusta ja lopuista kesän suunnitelmista en ole vielä kartalla. Viimeistään sitten syksyllä lapset näkevät taas kunnolla isäänsä. :)

  VastaaPoista
 5. On teillä ainakin mielettömät puitteet lastenhuoneelle! Minäkin rapsuttelin työhuoneen (josta tulee lastenhuone) seinästä esille vanhoja tapetteja. En saanut kokonaista ehjää seinää esille, mutta jätin palasen näkymään ja kehystin sen vanhalla ikkunalla. Mukava kun vanhat kerroksetkin näkyy :)

  VastaaPoista
 6. Jäi hauskuuttamaan mieltä nuo tölkit, kun piti oikein palata katsomaan sitä takkakuvaa, kun jäi mietityttämään sen erikoinen kultareunus...

  VastaaPoista
 7. Kiitos Jutta, myös hauskasta ideasta! Kyllä mäkin olen noita vanhoja kerroksia säästänyt, aikeena tehdä niistä sitte joskus taulu tms. mutta hauska toteutus tuo sunkin idea.

  Ja voi Tessa, olisitpa jättänyt itsesi uskoon kultareunuksesta - tässä voi ehkä todeta, että joskus kannattaa uskoa ensivaikutelmaan ;D

  VastaaPoista
 8. Tsemppiä ja kärsivällisyyttä remonttiin! Upeat ovat ainakin puitteet.

  VastaaPoista
 9. Voi miten iloiseksi tulinkaan kun löysin blogisi! Luen nyt blogin kertaheitolla:)
  Terkkuja Helmen talosta

  VastaaPoista
 10. Ja voi miten iloiseksi tulin kommentistasi, Helmen talosi on tuttu talo mulle :), Tervetuloa!

  VastaaPoista

Penni ajatuksistasi...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...